29. jul. 2018
Utstilling med tegninger og malerier av Olav Mosebekk

1. til 23. september kommer den kunsthistoriske delen av Skedsmo Kunstforenings utstillingsprogram: En utstilling med tegninger og malerier av Olav Mosebekk, født 1910 på Kongsberg, død 2001 i Oslo. Mosebekk var en norsk tegner, illustratør, grafiker og maler, utdannet bl a ved Statens Kunstakademi, hvor han var elev av Per Krohg og Axel Revold. Han debuterte som billedkunstner på Høstutstillingen som tjuefemåring, og slo igjennom med en separatutstilling i Nasjonalgalleriet i 1948. 

Mosebekk tegnet og malte figurativt, men forenklet ofte motivene sterkt, slik at de i blant framstår som delvis abstrakte. Kvinner og barn var gjennomgangsmotiver i hans bilder. Fra 70-tallet ble han kjent for sine erotiske motiver. Han benyttet mange forskjellige teknikker, og tegnet med både fettstift, blyant, kullstift, tusj og penn. Særlig i senere år malte han også akvareller og oljemalerier. Hans verker er innkjøpt av bl a Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd og Riksgalleriet. 

Fra 1947 til 1969 var han lærer i frihåndstegning ved Statens kunst- og håndverksskole, og han har spilt en betydelig rolle for etterkrigstidens norske kunstnere. Blant hans elever var Kåre Tveter, som har hatt atelier i Brogata 2, og Hans Normann Dahl. Hans Nordmann Dahl ble en livslang venn, og i 1995 startet de Olav Mosebekks tegneskole sammen. 

Hans Normann Dahl vil være til stede på utstilllingsåpningen 1. september i Galleri Brogata 2, og fortelle om Olav Mosebekk og hans kunst. Det blir også musikalsk innslag ved Olavs barnebarn, Ellen Sofie Mosebekk, med akkompagnement. Dette er en salgsutstilling med bilder i varierte prisklasser. Velkommen! 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar