2. sep. 2024

 


Gro Hege Bergan: POTPOURRI – arbeider på papir

Velkommen til salgsutstilling med Gro Hege Bergan i Galleri Brogata 2 i Lillestrøm. Utstillingen varer til og med 29/9 og er åpen lørdager og søndager kl. 12-16.

Gro Hege Bergan er bosatt i Lørenskog og er utdannet ved SHKS og Statens Kunstakademi. Alle bildene er på papir, men med ulik tilnærming, fra forskjellige grafiske teknikker som etsninger, tresnitt og monotypi, til tørrpasteller, akvareller og collager.

Selv sier hun dette om bildene sine: «Mine tolkninger av mennesker, interiører, hus og landskap er fabulerende og ekspressive i varierende grad og spenner fra det naivistisk humoristiske til det mørkt melankolske.

Jeg har i sum søkt et enkelt og direkte uttrykk. Jeg er tegner, grafiker og maler - og jeg liker å dikte. I monotypiene kombinerer jeg dette. Så lenge trykksverta er smidig under hendene mine, kan jeg improvisere lik en jazzmusiker som blander lyse, vare toner med det rå og ekspressive. Streker, strøk og avtrykk legges til og trekkes fra i trykksverta. Monotypi = unikt trykk. Det blir kun ett godt avtrykk. Jeg blander inn collage når det føles riktig.

Fargeetsningene blir til ved at jeg etser motivet i kobber, som regel tre kobberplater som får tildelt hver sin farge. Når platene trykkes etter hverandre på samme papir, kan spennende ting skje - nye fargenyanser oppstår.»

Gro Hege Bergans utstillingsvirksomhet har vært omfattende, både i Norge og utenlands. Hun har deltatt mange ganger på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen og mottatt flere stipend. Bildene hennes er kjøpt inn av blant annet Nordisk Konstcentrum og Svenska Statens Konstråd. Hun har hatt flere utsmyknings- og illustrasjonsoppdrag, vært kurslærer i grafikk ved Norske Grafikeres Verksted og leverandør av YS Likestillingspris siden 1989.

Gratis parkering ved Rådhuset i Lillestrøm i helgene, rett ved galleriet. Kort gangavstand fra Lillestrøm stasjon og bussterminal.