2. okt. 2024

FOTOUTSTILLING TINE DYRKORN: “PUNKTUM!” - OM VOLD I NÆRE RELASJONER

Velkommen til utstilling med fotografier av Tine Dyrkorn med tematikk vold i nære relasjoner i en form av selvterapi. Kunstneren er tilstede på åpningen lørdag 5. oktober, kl. 13-16, hvor det også blir innslag med uttrykksfylt poesi av Victoria Dalsberget aka Enkel_Poesi og musikk av Ole MAA. Utstillingen varer til og med 27.oktober med ordinær åpningstid lørdager og søndager kl. 12 – 16.


«Vold i nære relasjoner er og har blitt ett stort samfunnsproblem. Det skal aldri ties om! PUNKTUM! er min selvterapi, som jeg har hatt som et fotoprosjekt i godt over 4 år. Jeg har rettet kameraet mot meg selv i den vanskelige tiden som jeg har vært i, og som jeg fortsatt står i. I prosjektet viser jeg meg ærlig og svært sårbar, og ikke minst hvor forferdelig et menneske kan oppleve et slikt traume som partnervold. Jeg forsøker å formidle at man ikke er alene, og at det finnes hjelp – slik at flere kan hjelpes. Håper å se akkurat deg der.”


Utstillingen er åpen for privatvisninger til institusjon, stiftelser og andre etter avtale.

 

Tine jobber primært med dokumentariske fotografier, der hun setter søkelyset på tabu, skam, frykt og samfunnsproblemer. Svart/hvitt foto er i hovedsak Tines fotografiske uttrykk.

 

Tine Dyrkorn er bosatt i Fetsund. Hun har bakgrunn fra Visuell kunst/fordypning i foto ved NISS (Nordisk Institutt for scene og studio) 2011-2013. Der hun skapte sitt store fotoprosjekt som fikk mye oppmerksomhet, - Introspection. Den gangen rettet hun kameraet også mot seg selv, etter å ha slitt med fedme og tatt en slankeoperasjon. Dette resulterte i at hun mottok GULL i årets nykommer, Gullsnitt 2012. I 2013 fikk hun hederlig omtale i kategorien «Deepeer Perspective» fra The International Photography Awards.


Gratis parkering ved Rådhuset i Lillestrøm i helgene, rett ved galleriet. Kort gangavstand fra Lillestrøm stasjon og bussterminal.