2. apr. 2012

Wanda Hareim– Jubileumsutstilling

Skedsmo Kunstforening ønsker velkommen til jubileumsutstilling med Wanda Hareim -  20 år som kunstner. Åpning lørdag 21. april 2012 kl 12 i Brogata 2.

Wanda Elisabeth Hareim er født i Oslo, og er utdannet i Oslo. Hun har gått i lære hos Jakob Weidemann , har tatt flere kurs ved SHKS, har ved selvstudium satt seg inn i teknikker og teori og har foretatt flere studiereiser. Hun arbeider både med akvareller, olje og pastell, men har i de siste årene arbeidet mest med oljemalerier. Hun fremstår som en betydelig og profilert bildende kunstner.

   

Med et femtitalls utstillinger i østlandsområdet de siste ti år er hun godt kjent og verdsatt blant kunstelskere. Hun bodde på Skarnes i Sør-Odal frem til 2011, hvor hun ved Glommas bredd og i naturskjønne omgivelser utviklet sin billedkunst. Samme år flyttet hun til en landsby i Sør-Frankrike hvor hun fortsetter sin karriere som billedkunstner. Det er først og fremst naturen som gir inntrykk og inspirasjon, noe som bidrar til at hennes kunst er så levende og harmonisk. Hun makter å anvende fargene på en slik måte at detaljene i motiver strekker seg ut mot betrakteren. Hennes presentasjon av naturopplevelser fremstår som følsomme, men samtidig er de fylt av en selvstendig kraft.

Av hennes utstillingssteder de siste årene nevnes Galleri Galtung i Oslo, Festspillene i Nord-Norge, Harstad, det norskeide kjøpesenteret KLIF i Gdynia, i Warszawa, Galerie 1814 Unique, Eidsvoll, ORO Galleri, Elverum, Nes Kulturhus, Årnes, Bærum kunstforening, Sør-Odal Kunstforening, Ullensaker kunstforening og Galleri Arctandria, Oslo. Hun har også rukket å ha en utstilling i Frankrike. Hennes oljemalerier er innkjøpt av en rekke bedrifter og institusjoner. Av utsmykkingsoppdrag nevnes Sør-Odals nye rådhus, Ullensaker og Eidsvoll kommuner, Kongsvinger sykehus, Kongsvinger Tinghus, KLIF Kjøpesenter i Gdynia, PDC Tangen, Aurskog og St. Joseph-søstrenes hus på Grefsen. I to år var ett av hennes oljemalerier bakgrunnsbilde ved statsminister Stoltenbergs nyttårstale.

Følg Hareim på Facebook!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar