1. nov. 2012

Månedens Kunstner november: Gro Øien

Månedens kunstner på biblioteket på Strømmen i november er Gro Øien.

Gro Øien er født i Narvik 1970, har vokst opp på Bjørkelangen og Fosser, og er nå bosatt i Rælingen.

Hun er utdannet jurist, og jobber som advokat.

Hun har tatt en rekke kurs innen tegning og maling. Hun har bl.a. tatt kunstutdanning ved Nydalen Kunstskole i Oslo.

Streng for Web

Gro Øien har deltatt på flere kollektivutstillinger siden 2009, bl.a. flere utstillinger på Nydalen Kunstskole (2009, 2010, 2011) , Eesti Tervishooiu, Museum Utstillingen “Touch” (Museum for helse) i Tallin (2010), Skedsmo kunstforenings medlemsutstilling (2011, 2012), Galleriverkstedet i Oslo (2012), Romeriksutstillingen (2011), Bogstad Gård (2011), og Rådhusgalleriet i Oslo (2012).

I september i år hadde hun sin første separatutstilling på Aur prestegård i regi av Aurskog-Høland kunstforening. Utstillingen var en del av den kulturelle skolesekken.

Bildene hun stiller ut i Skedsmo Hovedbibliotek er fra et prosjekt hun har kalt "Det store i det lille - Historien om et gartneri". Det er malerier og fotografier hvor hun har hentet inspirasjon fra sine foreldres nedlagte gartneri. Det handler om de små tingene som gir hint om noe større, og noe mer. Bilder som forteller om det som har vært, arbeidet som er nedlagt og livet som er levd der.
Hun maler med akrylmaling på lerret. På enkelte malerier er det brukt en blandingsteknikk med fotografi og akrylmaling hvor fotografiet er integrert i bildet.

IMG_3213

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar