20. mars 2013

Maleriutstilling Elisabeth Slettnes


Torsdag 11. april 2013 åpner utstillingen med Elisabeth Slettnes' malerier i Brogata 2 i Lillestrøm
Utstillingen varer fra 11. – 28. april 2013.

Åpningstider Brogata 2:
Torsdager 17-19
Lørdager 12-15
Søndager 12-15

Arbeidene til Slettnes gir assosiasjoner til verdens eldste historier og skapelsesmyter. Med sin frie, fabulerende stil skaper hun en mytisk og drømmeaktig verden, befolket av frodige skikkelser og arketypiske symboler. Her lever fortid og nåtid, illusjon og virkelighet side om side.
Elisabeth Slettnes

"Å se Elisabeth Slettnes sine malerier er som å være i en Gabriel Garcia Marquez roman"
Utdrag fra åpningstale av forfatter Gert Nygårdshaug, Galleri G, Høvik
Elisabeth Slettnes jobber hovedsakelig med malerier i akryl og oljemaling. Formatene er som oftest store, men hun har malerier i alle størrelser, fra de helt små og oppover til de helt store. I perioder arbeider hun med mixed media og har eksperimentert en del med biter av speil eller andre materialer som gir spennende effekter i maleriene. Verk der speilbiter er brukt i maleriene er ekstra virkningsfulle fordi betrakteren blir en del av bildet.
Elisabeth maler mennesker og dyr i en fabulerende stil, i en surrealistisk setting. Bakteppet er ofte natur, gjerne med vann (det foranderlige) og himmel (det uendelige). Hun leter etter tegn i bildene, ledetråder, figurer. Søker å hente motiver ut av et iscenesatt kaos og prøver ved dette å få til en udefinert historie, en historie som blir individuell
Arbeidene blir til gjennom en lang prosess der motivene bærer preg av kunstnerens personlige opplevelser og sinnsstemninger og at bildene og kunstneren nærmest blir til ETT gjennom en sammensmelting på godt og vondt. De forteller historier som har blitt til gjennom en kombinasjon av det bevisste og det ubevisste, og historiene fortsetter videre sammen med betrakterens egne historier..
Siste utstillinger: Sandefjord Kunstforening, Sandefjord, Oktober 2012
“The four city Dreams and Divinities itinerant show & visionary
conference”,  from Toledo to Paris.  Mars 2013

 Elisabeth jobber i sitt atelier i gamle Nyby Kolonial i Lillehammer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar