30. apr. 2018

Kjell Arne Stokland er månedens kunstner på Skedsmo bibliotek i mai


Kjell Arne studerte ved Einar Granum Tegne og malerskole (1980-81), Asker tegne og malerskole (1981-82) og Statens håndtverks og kunstindustriskole (1982-87).
Tidlig på 90-tallet deltok han på gruppeutstillinger i Gol og Arendal kunstforeninger. Han har hatt separatutstillinger på Galleri Unique på Eidsvoll Verk i august 1993 med maleri, pasteller og kulltegninger, på Galleri Albin Upp i oktober 2016, og har deltatt på utstilling i Skedsmo kunstforening sammen med to andre kunstnere (2018).
Gallerieier beskrev kunsten på følgende måte:
”Kjell Arne Stoklands  kunst kjennetegner seg ved at form og innhold avstemmer seg i en dus kolloratur hvor fargene gjengir maleriets fortellende innhold: myter fra en fredfylt verden”
Kjell Arne har deltatt på gruppeutstilling i Blaker kunstforening sommeren 2004 og på medlemsutstilling i Skedsmo kunstforening i 2015, 2016 og 2017.


Han jobbet tidligere i tempera, kulltegninger og pastell.
På begynnelsen av 2000 begynte han å utforske det digitale medium, og har laget bildene i Photoshop og Corel Painter. Her er et digitalt tegnebrett et sentralt verktøy. Han har også jobbet endel med 3D-programmer som Bryce, Cinema, Poser og Daz Studio. Bildene blir laget i 3D og senere bearbeidet i Photoshop eller Painter.
Fra 2012 jobbet han med airbrush, og malte bilder i tyntflytende akrylfarger på lerret og maleplate. I 2015 begynte han å male med akrylfarger på lerret. Parallelt med akrylmalingen fortsatte han med digital kunst. Nå blir bildene skapt gjennom blanding av scannede og fotograferte malerier og tegninger som blir bearbeidet i datamaskinen gjennom 3D-programmerne Photoshop og Painter.
Vanligvis får trykkene (utskriftene) påskriftet DGA (Digital Graphic Artwork). Bildene  er nummerert og de er i et opplag på 50 trykk av hvert motiv.
Utstillingen i Skedsmo bibliotek på Strømmen viser kunst skapt med det digitale verktøyet. Det er en salgsutstilling som er i samarbeid med Skedsmo Kunstforening.
Åpent i bibliotekets åpningstid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar