30. mars 2024


 UTSTILLING ELISABETH SAKSEN «BÅDE FUGL OG FISK»  6.- 28. APRIL

Elisabet hadde en separatutstilling i Galleri V/ i Nydalen i 2022, som hun kalte «Hverken fugl eller fisk». Denne gangen følger hun opp med å kalle utstillingen «Både fugl og fisk»

Uttrykket «Hverken fugl eller fisk» eller «Både fugl og fisk» betyr noe som er vanskelig å kategorisere, og kan assosieres med «hummer & kanari» og «blanda drops». Her er det nemlig litt av hvert.

Hun viser både tekstilarbeider, maleri og grafiske arbeider. Temaene varierer fra fugl & fisk, folk & fe, og flora & figurer. Gjennomgangstemaet kan mest av alt betegnes som farger & former.

Håper du får en god opplevelse!

Kunsten

Art Quilt, eller kunstkvilt som hun liker å kalle det, er en kunstform hvor man som regel lager en kvilt, dvs at man har et bakstykke, vatt og et forstykke som syes sammen. På forstykket går Elisabet ofte ut fra hvite stoffer som hun først gjennomfarger med reaktive stoffer. Deretter videredesigner hun disse stoffene med forskjellige teknikker, være seg etsing (å ta bort farge enkelte steder), lage felter ved hjelp av silketrykkrammer, anvende sjoblonger, stempler eller tilfører maling. Til slutt er det bare å velge og vrake forskjellige stoffbiter, ofte de «rare» stoffene, for å sette dem sammen til et uttrykk. Kort sagt: en lek med farger og teksturer.

Denne lekenheten har Elisabet tatt med seg over i akrylmalingens verden. Fargene betyr mye for henne. Bilden blir ofte episke og poetiske, og innbyr betrakteren til å fabulere videre med sin egen fantasi.

De siste 2 årene har hun viet en del av sitt kunstneriske virke til å utforske grafiske teknikker, både cyanotypi, linografi, tresnitt, koldnålsradering og serigrafi. Dette synes hun har vært spennende!

Om Elisabet

Elisabet Saksen bor i Lillestrøm kommune, og har etter over 40 år i farmasiens tjeneste, viet seg fullt og helt til kunsten. Hun er utdannet billedkunstner ved Nydalen kunstskole 2020-22, der hun fordypet seg i akrylmaleri. Hun har vært elev hos Jørgen Dukan og Greta Gjøl Hagen.

Samtidig med malingen er det tekstilkunst som har stått hennes hjerte nærmest i mange år. Elisabet har gått mange kurs innen Art Quilt i inn- og utland de siste 35 årene.

De 2 siste årene har hun gått flere kurs i grafiske teknikker, både i Norge og Danmark.

Hun har vært antatt på Romeriksutstillingen med både malerier og kunstkvilter de siste 11 årene.

 

Hjemmeside

www.elisabetsaksen.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar