10. okt. 2023

 


TRE KUNSTNERE I TRE ROM MED SIV BENDIXEN, HANNE ROMAN OG LILLIAN TYRIBERGET 14/10-29/10

Bildene til Siv er en blanding av det lekne, det tvetydige og melankolske. Jo mer tid hun bruker på et bilde, jo mer gir det tilbake. Å male, har for Siv blitt en lidenskap. Utfordringen med å undersøke ulike ideer og arbeide med å få et bilde til å henge sammen, og samtidig søke å gi en gjenklang og en følelse hos betrakteren, er en stor glede for henne. Ofte bruker hun samme idé og motiv i flere bilder. Siv blir inspirert av andre kunstnere, litteratur, film og foto. Hun maler med akryl, kull og tusj på lerret og papir. I tillegg arbeider hun med DGA og giclee/Fineart print. Giclee/Fineart print kommer i et begrenset opplag og er signert og nummerert. Siv har 3-årig kunstutdannelse fra Nydalen kunstskole, og har også tatt tegnekurs og hatt kunstveiledning av flere kunstnere.

Hanne Roman har Jeg har jobbet med bilder i 20 år, med en rekke felles- og separatutstillinger. Hannes billedspråk spenner fra maleri, foto, grafikk til skulptur. Hun er opptatt av å finne glad- og godfølelsen når hun jobber med bilder, og fargen er hennes største drivkraft. Hun er opptatt av mennesker, natur og bygninger/struktur. Våren 2021 fullførte hun et toårig studium på Einar Granum Kunst-fagskole på Vulkan i Oslo, og har også gått diverse malekurs siden 2002; - på Vika kunstfagskole, Nydalen Kunstskole, Mosebekkskolen og flere portrettkurs hos Carl-Martin Sandvold.

For ca 3 -4 år siden, gjorde Lillian Tyriberget mer eller mindre om leiligheten sin på Strømmen til et lite amatørstudio. Før det var det mange år siden hun hadde tatt i pensel eller blyant å da bare en sjelden gang.  Hun maler stort sett figurativt; olje på lerret, plater eller ark. Tema er mennesker, dyr og natur osv. Hun benytter også enhver anledning til å ta med meg malesaker ut for å male. Hun maler alt mulig for å lære, også fra bilder eller fantasien.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar